Dacă lași cardul în bancomat 30 de secunde, urmarea poate să te facă să regreți

de: Cojocaru Cristian
13 05. 2022

Probabil că nu știai acest aspect însă, trebuie să iei la cunoștință ce poți păți dacă lași cardul în bancomat pentru o perioadă de 30 de secunde. Iată câteva detalii importante de reținut atunci când utilizezi un ATM.

În timp ce unele persoane aleg să își țină economiile „la saltea”, mizând pe numerar, alte persoane preferă metodele actuale, acelea de a depozita banii într-un cont. De multe ori atunci când mergem să retragem bani de la un bancomat, perioada pe care o petrecem acolo este relativ scurtă.

Dacă te afli în fața unui bancomat, nu sta însă prea mult pe gânduri pentru că, dacă vei lăsa cardul în bancomat mai mult de 30 de secunde, acest lucru s-ar putea să ajungi să îl regreți. Această acțiune va duce la blocarea cardului acolo, în mod automat.

Totodată, află că și dacă nu ridici banii eliberați într-o perioadă de timp similară cu cea menționată anterior, automatele sunt programate să rețină suma de bani din motive de securitate. Indiferent de cât de vechi sau nou este bancomatul, situația de a rămâne fără cardul tău bancar o poți întâmpina la orice tip de ATM.

Cum poți rămâne cu cardul blocat în bancomat

În cazul în care totuși, ajungi să rămâi fără card, acesta fiind reținut de bancomat, află că posibilitatea de a-l recupera este doar de la bancă. Cardul bancar nu va putea ajunge înapoi la tine decât abia după vreo două sau trei zile de când a fost „înghițit” de bancomat.

Cu toate că nu vei mai putea utiliza cardul în mod fizic, banii pot fi recuperați de la orice ghișeu al băncii la care ai contul deschis și doar în baza actului de identitate. Există și situații în care banca va percepe o taxă de 0.2% din sumă.

Una dintre situațiile care îți pot provoca neplăceri constă în faptul că un bancomat are instalat un dispozitiv cu ajutorul căruia poate reține cardul bancar. Într-o situație de genul, deținătorul cardului trebuie să rămână lângă bancomat și să ia legătura cu banca pentru ca al său cont bancar să fie deblocat.

Dacă te afli în situația în care cardul tău a fost blocat într-un bancomat ce aparține unei alte bănci decât cea emitentă, ar fi bine să știi ce anume ai de făcut pentru a-l putea recupera. Așadar, în primul rând va trebui să contactezi banca respectivă și să afli care sunt condițiile pentru a putea reintra în posesia acestuia.

Dacă vei avea nevoie și de o adresă de recuperare a cardului din partea băncii emitente, atunci nu ezita să suni la serviciul de Relații cu Clienții al băncii la care ai contul bancar deschis. Poți face acest lucru apelând telefonul afișat pe pagina oficială a băncii sau prin intermediul internetului.